otrdiena, 2018. gada 13. marts

Eirovīzijas ažiotāža izpaliek pavisam (mūzikas feļetons 14.3.2018.)

Jau laiciņš aizgājis, kopš "Latvija" caur "Supernovu" izvēlējusies Lauru Rizotto - par mūsu ceļvedi uz Portugāles šā gada "Eirovīziju", atceramies?



Tikmēr pašā "Eirovīzijā" ir virzība. Šogad pirmo reizi notiks Āzijas "Eirovīzijas" versija. Bet Aleksanders Ribaks - norvēģu baltkrievs, kurš vienreiz jau uzvarēja "lielajā" Eirovīzijā- atkal dosies uzvarēt jau uz Lisabonu...

Ziņas šajā mūzikas frontē pasaulē vārās. Izņemot šeit Latvijā. Vai šodien kāds atceras, kā sauc mūsu šā gada finālisti?

Kaut kādā sakarībā/ vai bezsakarībā viss mainās. Vieni šovi grimst aizmirstībā, bet citi rodas. Vai, precīzāk, ierodas. No ārzemēm adaptētā veidā. Nesen pie mums spoži "atzīmējās" citviet plaši pazīstamais "x-faktors" šovs. Bet pašmāju "Mis un Misters Latvija"- notiek pavisam klusu un nemanāmi (kad bijusī pirmā organizatore ir TaiSaulē).

Mēs te vārāmies kaut kādos notikumos un pārmaiņās. Jauna paaudze (kura nav strādājusi padomju laikos, tikai pavadījuši tais gados agrīnu bērnību) sāk pārņemt lietas.

Varbūt - Raiņa teiciens "pastāvēs, kas pārvērtīsies" - ir spēkā. Jaunam laikam ir piederīgi jauni šovi, veco laiku "zīmes" aiziet prom no prātiem reizē ar tiem pašiem veciem laikiem. Bet starplaikā starp veciem un jauniem laikiem mums ir "pauze", vai ne?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru