sestdiena, 2018. gada 8. septembris

Rodžers Voterss - 4. daļa / vēstījuma otrā puse

Visi jau ir gandrīz aizmirsuši par 24.8.2018. Rīgas koncertu, kur pie mums viesojās kāda daļa no leģendārajiem PINK FLOYD. Bet ne šo rindu autors...





(c) fbi.lv foto
Jau papriecājāmies par to gaišo koncerta daļu, kur izrādījās - ka mūzikas te nav tikai mūzikas pēc. Bet slēpj kādas dziļākas jēgas.

Jau dažas dienas vakarēšanas Latvijas galvaspilsētā  dažādos medijos paspruka ziņas, ka Voterss starptautiskajos jautājumos esot Krievijas pusē. Teiksim, atzīst Krimas pievienošanu atpakaļ Krievijai. Un citādi tur esot Krievijas draugs un pat Putina "miera vēstnesis".

Īsti varbūt neticu šādām ziņām, visai ticami ir "no mušas izpūsts zilonis". Bet, piemēram, Ukrainas ciklvēkos daži Votersa izteikumi izraisījuši dusmas (lai gan oficiālās varas iestādes ir atsacījušās no komentāriem).

Parunāšu filozofiski... Ja mūzikas ikonas pieslienas vienam vai otram pasaules lielvaru (vai "lielvaru") vadošajiem pārstāvjiem, tad tas nozīmē - šādu mākslas cilvēku tomēr var nopirkt. Piešķirot par koncertu lielāku honorāru, vai dodot kādus citus bonusus.

Laikam ir kāda sarkanā līnija, kuru pārkāpjot - kļūsti pērkams. No vienas puses: tas ir visai vilinošs pasākums, kad "tev" tiek piedāvāta kāda zināma stabilitāte. Kas tik daudziem šodien pietrūkst. No otras puses, arī te ir spēkā līdzsvara likums "ja kaut kas tiek dots, tad kaut kas arī tiek paņemts".

Un paņemta šādās reizēs tiek... tā mūzikas vēstījuma latiņa jūtami pazeminās. Cerams, ka ne Votersa gadījumā...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru