ceturtdiena, 2021. gada 7. janvāris

Busulis (pagaidām) neizmanto kādu iespēju (mūzikas feļetons 7.1.2021.)

 Savulaik dažu iespēju izmantoja Maestro Raimonds Pauls...



Visi, kuriem šodien ir vismaz 50... atceras "Mikrofona aptaujas" no aizvadītā gadsimta septiņdesmitajiem un astoņdesmitajiem. Gadskārtējos mūzikas topos iesākumā kādus 10 gadus uzvaru svinēja atkal Maestro. Un vismaz vairākas reizes Maestro "Mikrofona" gada izskaņas koncertos veica uznācienu ar "bis" numuru. Kur jau aiz rezultātu paziņošanas prezentēja kādu jaunu skaņdarbu, kas nākamajā Saules riņķī - līdz nākamās "Mikrofona" noslēguma koncertam jau kļuva par hitu.

Tās bija dažas epizodes. Bet bija arī kas cits: kādus 3 desmitgades Maestro vārds "atvēra daudzas durvis", un daudzi līdz tam nezināma mākslinieki slavas saulītē- kaut uz īsu brīdi.

Taču gadi iet, nomainās politiskās situācijas, iedibinās par kādi vietējie mūzikas biznesiņi. Maestro ir lielos gados, bet - gods un slava, aizvien ir darbīgajā līmenī un netaisās gulēt uz "slavas lauriem". 

Šajā brīdi beigšu runāt par Maestro, bet iesākšu mīt vārdus par kādi, kurš varētu jau visai drīz pārņemt šo lobēšanas stafeti 

Jā, arī rietumu popmūzikas pasaulē šāda prakse ir pazīstama, kur daži "atslēgas" cilvēki "aizliek vārdu" dažiem citiem vajadzīgiem cilvēkiem. Un tad nu jauna grupa tiek pie albuma vai par "iesildītājiem" vareno rokgrupu koncerttūrēs. Bet šiem jaunajiem bija par to jāšķiras no pieklājīgas naudas summas. 

Jā, mums ir mākslinieks, kurš bieži un visur pamanās būt. Un arī šodien, kad pandēmija daudziem citiem ir aplauzusi mūzikas iespējas. Jā, Intars Busulis kādu laiku izceļas ar fenomenālām darba spējām, protams, ne bez menedžmenta komandas palīdzības. 

UN te nonākam pie raksta galvenās tēzes. Laikam / tas tāds laika jautājums/ arī Busulis sāks aiz sevis vilkt kādus "jaunos un perspektīvos". Tad Intaru varēsim saukt par nobriedušu mūziķu. Patreiz manuprāt - ir vadošais censonis Latvijā. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru