svētdiena, 2021. gada 28. marts

Visi publiski vaikstās, bet slepeni skatās (mūzikas feļetons 28.3.2021.)

 Runa, protams, ir par 2021. gada "Eirovīzijas" laidienu.  Kura Samantai Tīnai būs jāiztur pamatīga konkurence no citu valstu pārstāvjiem.



Jau ne pirmo reizi saku- šajā mūzikas forumā konkrētās dziesmas panākumi ir ne tikai saistībā ar paša skandarba kvalitātēm, bet arī kombinācijā- kas izveidojas izlozes kārtībā. Kas pirms un kas pēc tam dziedās/ spēlēs. Viss atkarīgs no ļoti daudziem faktoriem: sākot ar apkārtnes politisko stāvokli, beidzot ar laika apstākļiem. 

Jā, un visam sekos publika visriņķī tuvējās un tālās robežās. Sekos gandrīz visi, izņemot- kas auguši vecos laikos laukos netāli no govju kūtīm un kuriem diena ir aiznemta nenogurstošos alkohola meklējumos. 

Pārējie pieplaks pie dažādiem ekrāniem, lai sekotu- kā tur Latvijas pārstāvei klāsies. Līdzīgi kā hokejā: kad lielajos laukumos dodas Latvijas izlase, tad par ledus nūju karsējiem kļūst pat attāli no šā sporta veida esošie. 

Kādu brīdi arī par mūzikas karsējiem kļūs liela daļa Latvijas iedzīvotaji. Jo- gala rezultāts konkrētai dziesmai nav paredzams līdz pat pēdējam brīdim...

Intriga vienmēr visus pievelk pie ekrāniem. Cilvēkiem vispār /katram/ ir vajadzīga kāda intriga. Ja ne kāda savādāka, tad - "kāds rīt būs laiks". 

Visi šo "Eirovīziju" skatīsies, kaut arī slepeni- dziļā vientulībā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru