sestdiena, 2021. gada 22. maijs

Ko es darītu tagad Samantas Tīnas vietā... (mūzikas feļetons 22,5,2021.)

 Nupatās spontāni iedomājos- esu blondīne ar "kājām no pleciem", nesliktu balsi un ar iestrādātiem sakariem, blatiem un labu menedžmentu. Bet "Eirovīzijas" lielajā finālā netiku. Ko darīt tālāk?



"Neiemest plinti krūmos", bet ar vēsu prātu sev uzstādu divu garu programmu. Ar mērķi no jauna iekarot to Lielo "Eirovīziju". 

Vispirms jānomierinās un ar vēsu prātu jānovērtē situācija. Skaidri redzams, 2021. gada Roterdamas mūzikas forumā uzsvars ir uz ārējo krāšņumu un garām slaidām kājām. Pēc gada situācija var mainīties uz pretējo pusi. Tad var uzvarēt "meitene no laukiem ar basām kājām". Aiznākamajā gadā veiksmes svārsts var atkal nosvērties uz žilbinošo vizualitāti. 

Tad nu tam aiznākamajam gadam arī gatavojamies. Nākamajā reizē - izlaižam uznācienu, ļaujot Latvijā no sevis atpūsies arī citiem. 

Kamēr citi Latvijas mākslinieki caur vietējo "Supernovu" 2022. gadā izcīna kārtējo ceļazīmi uz Eiropas mūzikas saietu, tikmēr "es" ieskatīšos - uz kuru pusi lietas virzās. Pašai esot "uz pauzes". "Pauze" šī  gan ir noscīta- pa laikam jāpiedalās visādos koncertos, šovos. Kāds šovs ir jāorganizē pašai...

Un tad jau 1023. gads ir klāt. Notiek nākamā "Supernovas" atlase tepat Rīgā. Uz tiek gatavots t.s. mazais numurs. Dziesma "Heel over world" ("Spicenes pār pasaulei"), kurā tiek slavēta arī reālās Tīnas kaislība - spicpapēži. Dziesma ne tikai dziedāta, bet arī izspēlēta - video versijā varone izvēlas spicenītes no veikala letes. 

Protams, tajā "Supernovā" šī dziesma uzvar, un tad jau tiek gatavots lielais numurs.  Tur viss ir vizuāli pa īstam. No griestiem nolaižas liela sarkana spic-kurpe, kurā atrodas "es" un tiek dziedāts.  No kurpes "es" izlien un skaļi dzied. Tad kādā brīdī nomet kleitu un paliek peldkistīmā. Timēr stilizētā Lielā Kurpe piepildās ar putainu īstu ūdeni. Dziedātāja šajā kurpes- vannā iegulst pēdējā pantiņā. Un ar dziesmas pēdējām notīm pazūd putās.

Tas ir viens no varbūtējiem nākotnes scenārījiem... Varbūt?


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru