otrdiena, 2022. gada 22. februāris

PSRS atjaunošana Putina garā

 Jau sen nav noslēpums, ka viena no Krievijas prezidenta Putina im viņa tuvāko aprindu vēlmēm – ir PSRS atjaunošana visās bijušajās robežās. Precīzāk runājot, uz šīs idejas turas visa šīs Krievijas politiķu kliķes vara.



Acīmredzot - “no idejas ir jāpāriet uz darbiem”... un tāds gadījums ir klāt. Viens nepaklausīgs kaimiņš – Ukraina, kura neiet Maskavas pavadā. Vispirms caur separātistiem iegūt kādas teritorijas otrā valstī, pēc tam tur iesūtīt “miera spēkus” tanku kolonnu un armijas pulku veidolā. Pēc tam saorganizēt separātistus nākamajās teritorijās, un tur iesūtīt nākamos “miera spēkus”. Pēc tam to vēl un vēlreiz – kādā citā valstī. Un tā visulaik' . Līdz pēc kāda laiciņa atkal “brālīgās republikas ir vienā nesaraujamā saimē”.

Staļinam 20. gadsimta 30'to beigās bija iespēja vēl līdz 1941. gada beigām pievienot visu Eiropu līdz Portugāles rietumu krastiem “vienā draudzīgā sociālistisko republiku saimē”. Ja vien Hitlera vermahts šādus plānus nejauktu. Jā, tas karš nesanāca pēc Staļina scenārija. Iecerētā uzbrukuma vietā sanāca “Lielais Tēvijas svētais karš”, kura rezultātā sanāca tikai neliela daļa Eiropas nonāca zem “sarkanās kontroles”.

Nu Putina kliķe centīsies labot pagātnes “kļūdas”. Sākot ar Ukrainu...

Kas tālāk?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru