svētdiena, 2018. gada 25. februāris

"Atbrauca, uzvarēja, aizbrauca..." LV Supernovā (mūzikas feļetons 25.2.2018.)

Viena vietējā kaislībiņa ir noslēgusies: uz Portugāles "Eirovīziju" no Latvijas puses brauks Laura Rizotto. Kā vēsta mediji - tad dziedātāja nedzīvo Latvijā, tomēr ir ar mūsu Valsts pilsonību, un tamdēļ ir tiesīga gan piedalīties pašmāju atlasē un vēl jo vairāk nest Latvijas vārdu gaidāmajā Eiropas mūzikas forumā.



Kaut kas šogad "Supernovā" notiek pirmo reizi. Ar skatītāju un žūrijas vienprātīgu balsojumu aizbrauks patreiz ļoti nepazīstama dziedātāja. Protams, tagad vietējie mediji izzinās par jauno censoni, tomēr uz LV atlases noslēguma brīdi Laura ir vis-nezināmākā dziedātāja, kāda jebkad ar Latvijas vārdu nu nesīsies uz starptautisko "Eirovīziju".

Emocionāli liekas - vietējie puikas un vīrieši, grupas, daža dāma cīnījās un cīnījās, bet ... bešā. Kamēr atbraucēja nāca un nocēla no degunpriekšas to mūzikas zelta medaļu.

Tomēr šo rindu autors neskumst arī par šādu iznākumu - jāsaka, nav tas sliktākais "variants". Par mākslinieces mūzikas un cita veida kvalitātēm jau tuvākās dienās cepsies mediji un cilvēki, bet man jāsaka- ka galvenās kaislības vēl ir tikai priekšā.

JO - "lielā" Eirovīzija ... tas ir nu ļooooooooooooooooooti neprognozējams pasākums. Kur viss atkarīgs no daudzu faktoru kombinācijas. Ieskaitot politisko situāciju pasaulē un pat laika apstākļus konkrētajās dienās.

Tā - ka viss vēl tikai sāksies...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru