pirmdiena, 2018. gada 12. februāris

Vairs neizteikšos par Guntaru Raču (mūzikas feļetons 12.2.2018.)

Patiesībā šo rindu autors nekad PERSONISKI nav izsacījies par virsrakstā esošo personu. Šodien garāmejot jāpiemin- tamdēļ, ka pasaules lielākajā soc-tīklā / "sejasgrāmatā"- kādiem atkal ir uzrāviens uz kunga "apliešanu".



No savas puses saku, ka - ir iespējams pie lielas gribas un mērķtiecīgas rīcības daudzko paveikt LV mūzikas lauciņā.

90tajos jeb tūdaļ pēc Atmodas Trešās aizskanēšanas - pavērās tukša niša, kurā VIENAM bija vieta uztraisīties par galveno lietu bīdīšanas vadoni. VIENAM - jo vairāk pašmāju mūzikas tirgus/ nu tas pats šaurais/ vairāk "nepavilktu".

Jāsaka, ja nebūtu šis VIENS, tad būs tai vietā kāds cits. Bet tā jau ir neauglīgā spriedelēšana no sērijas "kas būtu tad, ja būtu tā". Noticies ir tā, kā tas ir noticies.

Bet vēsture ar palēcieniem virzās uz priekšu. Ja 90tajos jaunajiem un vairs ne tik jauniem skaņu mākslas censoņiem nācās draudzēties ar "vajadzīgiem" cilvēkiem. Tad šodien pašmāju skaņu mākslas veicējiem ir labi jādraudzējas ar sociāliem tīkliem.

Un tad aizvien izzūd un nonivilējas VIENPERSONĪBAS kults pašmāju skaņu biznesiņā. Man liekas, ka par šo vairs nav vērts izteikties.

2 komentāri:

  1. Račš iznīcināja vienu jaunu dziedātāju - vai nu ieraksties pie manis vai tevis nebūs vispār,man ir tāds forsš viņas demo albums,ko diemžēl neviens vairs nedzirdēs

    AtbildētDzēst