sestdiena, 2018. gada 3. februāris

Lielais nomiršanas laikmets (mūzikas feļetons 3.2.2018.)

Tā - virsrakstā minētā versijā - iespējams, nākotnes rokmūzikas apcerētāji par mūsdienām...  Drusku savādi gadi ir atnākuši. Uz Taisauli dodas visai lielā skaitā mūziķi, kas uzsākuši savu skaņu mākslas karjeru aizvadītā gadā 60tajos un 70tajos.



Ko lai saka - gadi iet uz priekšu nepielūdzami. Arī grupas sāk ziņot par savu darbību izbeigšanos. Viņu vidū ir BLACK SABBATH, RUSH, visai ticami- tagad arī DEEP PURPLE. Un tā tālāk.

Pirmā Zemes vēsturē esošā rokmuziķu paaudze sāk apgurt, un nodod savu stafeti nākamajiem. Kuri minās jau pa iemīto taciņu. Tālāk šo mūzikas taciņu paplēšot - līdz tas kļūs(t) par plašu lielceļu.
Nekad nākotnē vairs nebūs tāda situācija, kāda bija 70tajos. Kad uz visai primitīvajiem (no šodienas skatījuma viedokļa) mūzikas instrumentiem un pilnībā bez soc-tīklu palīdzības dažiem rokmūziķiem izdevas tikt pie atzinības un slavas.

Tā nu šie no puišeļiem garāžās izaug par roka dinozauriem, noveco. Un pēcāk piemiņas vietas uz Zemes virsas, un ieraksti kolekcijās atgādina par kādreizējo veikumu.

Tagad ir nākamā īstā paaudze - jau 50 gadu garumā, kas dod savu ieguldījumu pasaules rokmūzikas apritē. Soc-tīkli dod daudz lielākas iespējas tagadējiem veicējiem, salīdzinot ar "tēvu" un "vectēvu" paaudzi.

Lielais jautājums - ko šī /OTRĀ/ īstā roka paaudze atstās nākamībai. Laiks visu vētīs...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru