svētdiena, 2017. gada 12. novembris

"Dona klusēšanas sindroms" (mūzikas feļetons 12.11.2017.)

Neslēpju, svētdienas vakaros skatos arī pie mums līdz šim nezināmo "X-Faktors" dziesmoto atlasi. Un pēkšņi nodomāju - dažs no agrāk prominentiem māksliniekiem drusku pa ilgu iepauzē.



Dons. Kādreiz šis skatuves vārds bija priekšā un pakaļā, un uz "katra stūra". Drusku pa druskai, kā cilvēkos runā, sāk piegriezties. Nerunāju konkrēti par šo dziedātāju, bet viedēju par kādu tendenci.
Laikam Donam pašam "pieleca" - nedrīkst ar savu vārdu nomasēt visus citus riņķī. Jāievelk kāda ieelpa. Visai simboliski - dziesmā par to došanos uz Varanasi. No citiem "galiem" zināms, ka tā ir pilsēta Indijā, kur visi dodas nomirt. Līdzīgi kā ziloņi, kuri arī "galu" sajuzdami, dodas uz konkrētām džungļu vietām, kas pazīstamas kā ziloņu kapsētas.

Jādomā, Dons tikai ieelpo pirms nākamā cēliena (paredzams gada iesākumā mākslinieka koncerts "Arēnā Rīga"). Kas ir ar tām ieelpām? Mūsdienās, kad daudzi mākslinieki (kāds "piedzims" arī pēc šī "X-Faktora") visos stūros ņemas un cenšas pierādīt sevi, tāda "elpas ievilkšana" var pārvilkt strīpu karjerai. Jo otrā "elpa" konkrētam dziedātājam var neizdoties kā "pirmā". Jo pirmā ieelpa (gan tieši, gan pārnestā nozīmē) ir patiesa, otrajai "ieelpai" ir jabūt jaudīgākai...

Otrā ieelpa (arī otrais albums/ otrais singls/ otrais klips) ir sava statusa atrādīšana un pretenzijas uz stabilitāti. Vai arī - tas ir beigu sākums. Redzēsim, gan Dons, gan kāds cits - kā sevi parādīs!?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru