svētdiena, 2017. gada 19. novembris

Vai maz' iespējami nākamie LĪVI? (mūzikas feļetons 19.11.2017.)

Jā, reiz bija tāda varena hārdroka mūzikas kopa, kurai bija - un ir aizvien - ikonas statuss Latvijas ietvaros. Šodien vien daži mūziķi no tās turpina tās liepājnieciskās skaņu mākslas tradīcijas.


Jāsaka, ikonas vienmēr ir un būs, tikai katros citos laikos tās rodas citādā veidā un citādā garā. Ja originālie LĪVI radās, lai nestu cilvēkos kādus vēstījumus - vēl tais laikos, kad bijā iekš PSRS sastāvoši, tad tagad mākslinieki cīnās- par peļņu. Lai varētu profesionāli sevi apliecināt un būtu kāds finansiāls pamats šādam apliecinājumam.

Tagad ir pavisam cits "fons" tam, lai kādi censoņi uzziedētu kā jaunas ikonas. Neko jaunu nepateikšu par jau esošo tēmu: tajos laikos- bija pamatīgi jādraudzējas ar medijiem, lai uzziedētu kā gaiša varavīksne skaņu laukā. Šodien ir jāstrādā un sevi jāpasniedz dien' dienā, jo publika tagad vakardienas varoņus mēdz ātri aizmirst.

Teiksim, bija reiz tāds COSMOS... kur šodien viņi ir? Nekur! Bija reiz arī tādi INSTRUMENTI, kur šodien viņi ir? Bija MENUETS - šodien tikai daži par viņiem atceras. Ir aizvien PRĀTA VĒTRA, bet tikai tamdēļ - ka šī mūzikas kopa turpina strādāt. Ja apstāsies, tad atkal pavisam drīz aizmirsīs.

Tāpatās, arī - ja kādi gribēs tapt par "nākamajiem LĪVIEM"... Smagi jāstrādā un jādzīvojas pa soc-tīkliem un dažādiem jaunmodīgākajiem "mesendžeriem", lai ikdien' par sevi atgādinātu...
Kopumā katra mūziķa liktenis ir iepīts nezināmos mezglos, kur vienādā līmenī jaucas - ieguldītais darbs, veiksme un ārējo apstākļu ietekme.

3 komentāri:

  1. Atvaino, bet tādai grupai kā LĪVI ar vinās pagātni par nekāds "baigais darbs" nelīdzēs. Tā bija personību grupa, kur lielākā daļa personību vienkāŗši šobrīd jau atrodas citā saulē, bet atlikušie un spēlēt gribošie ir tikai otrā plāna mūziķi, t. sk. arī pats A. Virga. Viņš varbūt ir kaut kas savos projektos un lai vinām veicas ar tiem, bet LĪVI vinām itr pārāk smags aizjūgs pat ar lai kādiem pieaicinātiem mūziķiem vai kā. Protams ka zīmols ir lieks un spožs un labu grasi nesošs, bet to vilcēju vairs, atvainojiet, nav. LĪVI - STĪVI!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Bet tai pašā laikā A.Virga aizvien uztur LĪVU karogu- ka LĪVI IR DZĪVI.

      Dzēst