svētdiena, 2018. gada 7. janvāris

Arī mūzikā nav iespējamas prognozes (mūzikas feļetons 8.1.,2018.)

Laiku pa laikam pārlūkojot mūzikas "topus" - lai nebūtu sajūta, ka augu tā kā maisā - jūtos, ka nekā no mūzikas nesajēdzu. Vismaz tādā ziņā, ka nespēju prognozēt tās vai citas dziesmas panākumus dažādos popularitātes sarakstos.



Man šķietas, ka panākumus nosaka daudzu faktoru kopums un konkrētā kombinācija konkrētā laika brīdī. Panākumus nosaka gan vairāk vai mazāk pareiza mārketinga kampaņa, gan paša mākslinieka publiskā uzvedība, gan laika apstākļi, gan dažādu tautu mentalitāte, gan - ...

Kaut kādā ziņā mūzikas p;rognozēšana sasaucas ar... meteo prognozēšanu. Tur zināms: lai 95% apmērā noprognozētu laika apstākļus 24 stundas uz priekšu, ir jāņem vērā ap 100 dažādi fizikālie gaisa plūsmu faktori. Sākot ar vēja virzieniem, spiedienu, gaisa temperatūru, gaisa mitrumu utt., utjpr.

Mūzikas lauciņā gadās visādi. Viens ar savu menedžeru komandu vaigu sviedros ņemas popularitātes virzienā, bet panākumi nāk lēni un reizēm izpaliek vispār. Bet cits pa jokam aiziet aiz gara laika padziedāt skaņu ierakstu studijā, bet pēc 5 gadiem jau pārdod 100 miljonus singlus.

Vienīgais izskaidrojums ir tāds - ka vieniem ir lemts būt slavas virsotnē, citiem - nē. Saskaņā ar Kosmosa (Dieva) programmu. Protams, slava un panākumi ir lemti katram, taču nekopējot un "neskrienot" pakaļ kādam, bet veicot savu unikālo pienesumu mūzikas - ... vai kādā citā sabiedriskajā laukā.

Bet visumā ir interesanti sekot, kā vieniem veicas. Un kā otrajiem padodas ienest jauninājumus skaņu mākslas aramlaukā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru