sestdiena, 2018. gada 20. janvāris

Muzikālā Banka 2017: tas ir čiks vai tikai ieelpa? (mūzikas feļetons 20.1.2018.)

Aizritējis vēl viens mūzikas pasākums, kurš tagad notikās tāds kā savādāks... Drīzāk tāda kā atkāpšanos.


Ar odiozo Hūtes Vīru Latvijas rietumkrastā laikam neko nesarunāja (šķiet, saistībā ar kopējo sabiedrisko mediju demaršu attiecībā pret Ventspils spici). Arī "Muzikālās Bankas" organizētājiem nācies ātrumā kaut ko saimprovizēt. Organizatoriski nesanāca ātrumā noīrēt telpu kaut vai galvaspilsētā Rīgā. Tamdēļ viss gada gala pasākums notika saspiestībā Latvijas Radio 2 telpās.

Emocionāls šis mūzikas pasākums bez šova piedevas kaut ko zaudē. Zaudē ticībai, ka būs kāds cerīgs turpinājums... Šo rindu autors gan cer, ka būs kļūdījies. Un "mikrofona aptaujas" formāta dziesmu aptauja, kurai nav citas alternatīvas Latvijas ārēs, tomēr rullēsies uz priekšu.

Pa reizei sava veida "ieelpa" (ceru, ka tikai "ieelpa") varbūt pat ir nepieciešama. Jo (Raiņa vārdiem runājot): pastāvēs, kas pārveidosies.

Un atkal iesāsies kāda skaidrība. Aptaujā, kas bija/ir visneitrālākā savā veidolā, radīsies kaut kāda jauna kārtībā. Sekosim notikumiem šajā frontē līdzi 2018. gadā.

Vēl, kas jocīgi- klausītājiem neliekas nekas savādi, ka šī aptauja izskan sašaurinātā vizuālā formātā. Tas jau tāds mūsu flegmatisms, kas "patērētāju sabiedrības" smadzenēs iedzīts visai dziļi.
Hm....

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru