otrdiena, 2021. gada 23. februāris

INOKENTIJS MĀRPLS - jau teju kā popmūzika (mūzikas feļetons 24.2.2021.)

 Komandā nesen kā bija traģisks gadījums... un kāda doma man pēc tam ir.



Par dažādām popmūziķu izdarītbām un notikumiem visi mediji ziņo redzamajās / pirmajās slejās. Tagad arī INOKENTIJU MĀRPLU tāpat noziņoja. Visa Latvija uzzināja par traģēdiju, tostarp tie- kuri par grupu dzirdēja pirmo reizi. Viņi laikam tur nav vairs nekādi pagrīdnieki?

Ir varbūt kāds cits iemesls... mediji/parastie/ ir piesātināti ar nekrofīlijas devu. Ziņo fiksi par aizgājējiem, ķidā "garšīgi" aiziešanas iemeslus, reportieri naski skrien uz notikumiem- kur tie ļīķīši gaidāmi, kā arī veic izvērstu prominentu cilvēku bēru aprakstus.

No mūzikas tālu (bet miroņiem tuvu) stāvošais TV3 raidījums "Degpunktā" arīdzan tiek atrādīts agrīnu vakariņu jeb vēl bērnu laikā. Jaunā paaudze laikus pierod, ka ar ikdienas līķīšu piedāvājumiem būs jāsadzīvo visas dzīves laikā.

Vispār medijiem- ir tieksme uz sliktajām ziņām, te Latvijā. Man sanāca čekot kaimiņvalsts Krievijas ziņu raidījumus. Tur kaut kā savādāk raidījumi tiek risināti. Katrā ir "valstī izdarīts, uzcelts, noorganizēts tas un tas". Vienvārdsakot - tajos raidlaikos ir pozitīviska piedeva. Saprotot, ka tā ir propaganda- un tie mediju paņēmieni ir labi aizgūti vēl no padomju laikiem. Kā zināms, PSRS gados propaganda bija nostādīta izcilā līmenī...

Mums "caur medijiem" - viss ir slikti un būs vēl sliktāk!? Un INOKENTIJS MĀRPLS visā šajā putrā tiek ierauts. 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru