sestdiena, 2021. gada 13. februāris

Pankroks - nu jau pusmūžnieku mūzika (mūzikas feļetons 13.2.2021.)

 Laiks neglābjami iet uz priekšu- un līdzi mainās arī mūzikas paaudzes...



Reiz bija laiki, kad daļa tagad vairs ne jaunībā esošie aizrāvās ar visādiem alternatīvajiem mūzikas stiliem.  Savukārt viena daļa no tikko pieminētajiem ... aizvien ir turpat savā mūzikas skaņu izpratnē. 

Sagadās, kad reizēs- kad atkal var "pasist jaunību", tādi apsviedīgi onkuļi nu jau ar vēderiņu un visai papliku galvas virsu... paņem mākslīgo grebeni (tādas kaut kur pārdod veikalos, ir redzēts) un pakaifo tur SEX PILSTOLS, CLASH vai RAMONES skaņu vakarā. 

Paies vēl gadiņi 20mit, un tad jau ar sirmiem matiem un spieķīti pie rokas... atkal pa reizei vienpatnībā kāds uzvilks padilušo mākslīgo grebeni un nodos pa "bundžām" pie attiecīgām senajām meldijām. Lai tūdaļ pēc tam dotos paspēlēties ar mazbērniem.

Bet tad, kad bijušie panki staigās Aizsaules pļavās, un šamējiem nebūs vairs nekādas daļas gan Zemes lietām, tad par pankroku un citiem alternatīvajiem stiliem interesēsies labākajā gadījumā mūziikas vēsturnieki no aiznākošās paaudzes. 

Bet par kādiem stiliem šodien kaifo tagadējie padsmitnieki? Šķiet- par triviālo popmūziku. Bet tas jau ir pavisam cits stāsts. 

Parunājām par attīstību...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru