sestdiena, 2021. gada 27. februāris

Tās aizkulišu sarunas... (mūzikas feļetons 27.2.2021.)

 Skatoties raīdījumu ciklu iekš LTV, kur Samanta Tīna gatavojas nākamajai "Eirovīzijai" - tur dažādi mūzikai pietuvinātie cilvēki gudri spriež par vispārējām norisēm Latvijas skaņu lauviņā. Reti tas gan "kadrā" izskan...



Bet vajadzētu tādām sarunām gan notikt biežāk. Jo mūzika (tostarp tās apakškopa - popmūzika) sastāv ne tikai no dzirdamajiem un vizuāli ietērptiem skaņdarbiem, bet arī no domu apmaiņas.

Izskatās, mums dzīvojot patēriņu sabiedrībā (ko gan uz brīdi pieklusinājusi pandēmija), mēs redzam rikai parādes pusi. Daudzreiz nenojaušot "aisberga zemūdens daļu" vai "kas lācītim vēderā".

Ļoti daudzreiz pat nenojaušam, cik liels darbs ielikts pat tad, lai noorganizētu nelielu/ vietēja mēroga mūzikas festivālu. Vai arī- lai uzņemtu un atrādītu pienācīga līmeņa mūzikas klipu. 

Visi kaut kur aizmugurē čubinās. Nav pienācīga savstarpējā komunikācija starp mūzikas cilvēkiem. Ir vien retas publikācijas par šo tēmu. Saprotams: mūzikas korepondentiem par šo darbu labākā gadījumā maksā bada grašus. Bet cik tad ilgi tā dzīvosi, ja jāiet ārā no vecāku paspārnes un pašam jāsāk maksāt komunālos rēķinus? Nav reitingi šādām publikācijām.  Cita lieta- ja jāraksta par Lembergu, Covidu, līķīšiem un kārtējiem atmaskotajiem nodokļu nemaksātājiem...

Hmm- viss paliek aizkulisēs?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru